<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8206802\x26blogName\x3dWeblog+Rowwen+H%C3%A8ze\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://rowwenheze.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rowwenheze.blogspot.com/\x26vt\x3d6023269949666576423', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



29 december 2005

L1 documentaire

Oplettende lezer Frans de Zwart heeft mij op creatieve wijze de documentaire in handen gegeven. Dat was niet eenvoudig, zijn TV opname omvatte maar liefst 350 Mb... Leuke uitdaging dus om dit kleiner te krijgen. Lang verhaal kort: het is gelukt:

  Deel 1                         Deel 2

Voor degenen die de bestanden te groot vinden een korte opsomming (Let niet op de teksten uit de CNN-achtige newsticker). De documentaire vertelt het Rowwen Hèze verhaal met als aanleiding het jubileumweekeinde. Alle bandleden - Flip, Jack, Martîn, Smit, Theo en Tren - komen aan het woord. De 'Niks Stront Niks' affaire wordt besproken door de oud-voorzitter en penningmeester van de Turftreiers. Henk van Heijster (let nu wel op de nieuwsticker) geeft commentaar, net als Pinkpop baas Jan Smeets en ook William Holtackers wordt om zijn mening gevraagd. Die van fans mag natuurlijk niet ontbreken: Kees (van Elly), Wim Schijf en Peetje belichten de fanzijde van het verhaal en ook deze jongeman (wie is dat?) heeft daar een mening over. Het management van Boëms Jeu doet ook zijn zegje. Nathalie en vader Jantje Derix dragen ook bij aan het verhaal. Kortom, de moeite van het downloaden (1 en 2) waard!